In de Hatha Yoga spelen de adem en de beheersing van de adem een fundamentele rol bij het leren kennen en beheersen van polariteiten. Yoga maakt je bewust van tegendelen en het stelt je in staat om ze in jezelf te leren kennen, beheersen en gebruiken. Het “yin/yang” -concept uit het Chinese taoïsme komt hieruit voort.

Yoga in Abcoude Ha Tha

Hatha: Ha betekent de zon, tha de maan. Zon en maan staan symbool voor de polariteiten (tegenstellingen) in de mens. Het actieve tegenover het passieve, het mannelijke tegenover het vrouwelijke, het koude tegenover het hete, de inademing tegenover de uitademing, links tegenover rechts, straling en reflectie enz.

De rechter hersenhelft is het uitingsgebied van de emoties, het is de gevoels- en intuïtieve kant, het motorische deel bestuurt de linker lichaamskant

De linker hersenhelft vertegenwoordigt de daadkracht, het is de actieve, agressieve, logische en ordenende kant, en het bestuurt de rechter lichaamskant.

Ontmoet onze Hatha Yoga Docenten en boek een les!

Antar Khirad

Antar Khirad was born in Northern India in a Shatriya family and raised with ‘Sanatan Dharma’ (Eternal Religion). He has been with several mystics and masters and lived in communes and ashrams. Antar owns, Rishi’s International, a yoga & meditation school in Rishikesh. For the last 15 years he is a contemporary teacher of yoga and meditation, in Asia, Europe and also the Netherlands. Leading many groups and workshops, giving trainings and individual sessions. To share different spiritual practices such as yoga, tantra, vedanta and sufism.

More information: www.rishisinternational.com

Boek een les Mindfulness Pranayama’s en Hatha Yoga met Antar

NB. Deze lessen worden in het Engels gegeven.

Rooster

Op dit moment is er tijdelijk geen les van Antar

Mail pien@yogainabcoude Bel Pien 06 41 10 25 37
Pien Vissers

Al bijna 20 jaar geeft yoga mij een oase van rust in een hectisch bestaan met 3 kinderen en voorheen een eigen schoonheidssalon. De verdieping die yoga geeft; het jezelf tegenkomen, het accepteren van de situatie op het moment zowel fysiek als mentaal. Yoga verveelt nooit. In 2017 heb ik de 4-jarige docent-opleiding Saswitha voor yoga en wijsbegeerte afgerond. Ik geef nu sinds een aantal jaren met plezier de kennis van yoga filosofie door in mijn yoga lessen.

Boek een les bij Pien

Rooster

woensdag

Locatie: Tent Gein-Noord 35 en Zoom
20.00 – 21.15 uur

vrijdag (met Aggy of Pien)

Locatie: Tent Gein-Noord 35 of Zoom
09.30 – 10.45 uur

Mail pien@yogainabcoude Bel Pien 06 41 10 25 37
Aggy Langedijk

Yoga toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen, is het leukste wat er is! Met veel plezier geef ik dan ook Saswitha (Hatha) yogalessen. De adem en adembeleving staan hierbij centraal. Ik benader de lessen serieus én met een zekere speelsheid. Verder vind ik het belangrijk dat jij je op je gemak voelt.

Boek een les bij Aggy

vrijdag (met Aggy of Pien)

Locatie: Gein-Noord 35
09.30 – 10.45 uur

Bel of app Pien 06 41 10 25 37 Mail pien@yogainabcoude
Tags: abcoude / ademhaling / antar / bewustzijn / boeken / cursus / docent / hatha / les / meditatie / ontspannen / petra / pien / relax / yang / yin / yoga