In de Hatha Yoga spelen de adem en de beheersing van de adem een fundamentele rol bij het leren kennen en beheersen van polariteiten. Yoga maakt je bewust van tegendelen en het stelt je in staat om ze in jezelf te leren kennen, beheersen en gebruiken. Het “yin/yang” -concept uit het Chinese taoïsme komt hieruit voort.

Yoga in Abcoude Ha Tha

Hatha: Ha betekent de zon, tha de maan. Zon en maan staan symbool voor de polariteiten (tegenstellingen) in de mens. Het actieve tegenover het passieve, het mannelijke tegenover het vrouwelijke, het koude tegenover het hete, de inademing tegenover de uitademing, links tegenover rechts, straling en reflectie enz.

De rechter hersenhelft is het uitingsgebied van de emoties, het is de gevoels- en intuïtieve kant, het motorische deel bestuurt de linker lichaamskant

De linker hersenhelft vertegenwoordigt de daadkracht, het is de actieve, agressieve, logische en ordenende kant, en het bestuurt de rechter lichaamskant.

Yoga in abcoude_pien vissers hatha

Ontmoet onze Hatha Yoga Docent en boek een les!

Al bijna 20 jaar geeft yoga mij een oase van rust in een hectisch bestaan met 3 kinderen en voorheen een eigen schoonheidssalon. De verdieping die yoga geeft; het jezelf tegenkomen, het accepteren van de situatie op het moment zowel fysiek als mentaal. Yoga verveelt nooit. In 2017 heb ik de 4-jarige docent-opleiding Saswitha voor yoga en wijsbegeerte afgerond. Ik geef nu sinds een aantal jaren met plezier de kennis van yoga filosofie door in mijn yoga lessen.

Boek een les bij Pien

woensdag

Gein-Noord 35
20.00 – 21.30 uur

Hatha yoga en half uur meditatie met Pien

vrijdag

Gein-Noord 35
10.00 – 11.15 uur

Active Hatha Yoga met Pien of Aggy

Mail pien@yogainabcoude Bel Pien 06 41 10 25 37
Tags: abcoude / ademhaling / antar / bewustzijn / boeken / cursus / docent / hatha / les / meditatie / ontspannen / petra / pien / relax / yang / yin / yoga