Over Yoga

Yoga vindt zijn oorsprong in het oude India. De betekenis van yoga in het Sanskrit is niet in één woord te omvatten. Yoga betekent; onder het juk brengen, inspannen, in evenwicht brengen, verenigen, verbinden.

Als je met regelmaat Yoga doet onder deskundige begeleiding ervaar je dat je je steeds beter gaat voelen; een intensere adem (levenskracht) krijgt, fitter en soepeler, energieker in je lijf wordt en opgeruimd in je hoofd. Chronische klachten zoals slapeloosheid, hoofdpijn, lage rugpijn, hyperventilatie, problemen rondom de menstruatie/overgang verminderen of behoren zelfs tot het verleden.

Het vergt discipline om vol te houden als dat lukt; dan beleef je werkelijk de voordelen van yoga op de mat én vooral als je van de mat afstapt.

Onze docenten

Veel yogadocenten zijn ooit zelf met yoga begonnen om hun ontspanning en innerlijke rust te vinden op de yogamat. Als je voelt dat iets zo goed voor je is, dan ga je daar in verder en wil je dat doorgeven aan de mensen om je heen.

Ervaar het zelf!

Yogavormen

Bij Yoga in Abcoude geven wij de onderstaande vormen van yoga. Lees meer over wat de les inhoud en welke docenten de lessen geven.