Yang Yoga

Yang yoga is een overkoepelende benaming voor de actievere yogavormen zoals Iyenger yoga, Ashtanga yoga en Vinyasa yoga. Deze powervolle yogavormen werken op je spieren door aanspanning en het ontwikkelen van kracht en uithoudingsvermogen. Het is de mannelijke tegenhanger van de Yin yoga waar de vrouwelijke, zachte energie voorop staat.

Yang yoga geeft energie en warmte. Denk o.a. aan de serie de zonnegroet, en de serie uit ‘de fontein der jeugd’. Deze yoga op zaterdagochtend pept je op als je futloos of passief bent, het geeft je fysieke kracht, wat ook bewerkstellig dat je je mentaal sterker gaat voelen.

Docent: Pien Vissers

Al bijna 20 jaar geeft yoga mij een oase van rust in een hectisch bestaan met  3 kinderen en voorheen een eigen schoonheidssalon. De verdieping die yoga geeft; het jezelf tegenkomen, het accepteren van de situatie op het moment zowel fysiek als mentaal blijft interessant. Yoga verveelt nooit.

Als je iets echt wilt beheersen moet je er leraar in worden dus besloot ik in 2013 de uitgebreide 4-jarige yoga-docent-opleiding SASWITHA voor yoga en wijsbegeerte te volgen. Vanuit passie iets doen wat niet alleen goed voelt, maar ook bewezen goed voor je is, gun ik iedereen!

5 + 3 =