Astanga Yoga

De Astanga Vinyasa Yoga system is de meest fysiek intensieve soort Yoga die bestaat uit een vaste serie houdingen (asana’s). Door een geleidelijk tempo, focus op de adem en continue begeleiding ontstaat er een flow die de houdingen met de adem verbindt.

De les start altijd met de traditionele openingsmantra, gevolgd door een aantal zonnegroeten, staande houdingen, zittende houdingen, achterover buigingen (backbends) en een afsluitende serie. De houdingen zijn altijd hetzelfde waardoor het gemakkelijker wordt de aandacht naar binnen te keren en jouw practice een bewegende meditatie wordt. Tijdens deze les zul je het eerste deel van de Primary Series leren.

Docent: Ada Rumping

Yoga was in 1999 een nieuwe ervaring, een ervaring van heelheid, na de lessen voelde ik me energiek, helder en stil. Sindsdien is yoga een deel van mijn leven. Ik volgde opleidingen en workshops bij o.a. Theresa Caldas, Orit Sen Gupta, David Svenson, en Sarah Powers.

De lessen zie ik als een plek te onderzoeken wat balans betekent in steeds veranderende omstandigheden, om stilte en ontspanning in actie te ervaren en wil ik inspiratie en een ingang bieden voor een persoonlijke yogabeoefening van binnenuit, met oog voor individuele wensen en mogelijkheden.

5 + 7 =